Sponsor actie Havotop voor stichting Opkikker brengt € 1800 opVrijdag 20 december organiseerde de HAVOtop haar jaarlijkse sportactiviteit rond Kerst. Dit jaar was dat wederom een sponsorschaatstocht, waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor Stichting Opkikker.
In onze naaste omgeving worden vaak kinderen en jeugd geconfronteerd met langdurige en/of ongeneeslijke ziektes. Als het kind ziek is, kan een gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is.
Stichting Opkikker zet zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen tijdens de Opkikkerdagen in het zonnetje te zetten. Ze laat dromen werkelijkheid worden, niets is te gek en alles is mogelijk. Op deze manier
probeert Stichting Opkikker gezinnen in moeilijke tijden even de zorgen te ontnemen en de kracht te geven om door te gaan.
Met het organiseren van een sponsorschaatstocht willen wij een bijdrage leveren aan Stichting Opkikker.
De schaatsactie was in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Om 9.30 uur viel het startschot en schaatsten de leerlingen zoveel mogelijk ronden binnen een uur. Elke ronde konden ze afstempelen bij de
daarvoor ingerichte stempelpost. Ook leerlingen die niet deel konden nemen aan het schaatsen konden toch een bijdrage leveren, door zoveel mogelijk ronden te lopen om de schaatsbaan.
In de eerste weken van december probeerden de leerlingen een zo groot mogelijk sponsorbedrag op te halen met behulp van sponsorlijsten. We streefden naar een minimale opbrengst van € 2500.
School betaalde de kosten van de ijshal. Eventuele kosten voor de huur van schaatsen waren voor eigen rekening.
Het was een mooie sportieve ochtend met een hoge opbrengst! Voor eventuele vragen en reacties kunt u mailen naar: y.terpstra@havotop.nl
Namens het leerlingenpanel en het docententeam van de HAVOtop,
Met vriendelijke groet,

J.G.M. van den Dolder-Nijholt
teamleider HAVOtop