Open Huis praktijkhavo 7 februariVanaf schooljaar 2024-2025 start de Havotop in Burgum met een praktische havo. De praktijkhavo bestaat uit een dagdeel praktijkgericht leren en een individueel keuzeprogramma. Met dit initiatief wil de school de praktische vaardigheden van jongeren verbeteren en ze beter voorbereiden op een toekomstige opleiding en de arbeidsmarkt. 

Praktijkhavo
Bij de praktijkhavo volgen alle havoleerlingen vanaf leerjaar 4 een halfjaar lang één dagdeel per week praktijklessen, passend bij het door hen gekozen profiel. Tijdens deze uren leren ze door te zien, te doen en te ontdekken. Ze werken samen aan praktijkopdrachten, lossen vraagstukken op en gaan op bezoek bij bedrijven en instellingen en leren de theorie in de praktijk toe te passen.

Naast het dagdeel praktijk, biedt de Havotop een keuzeprogramma en maatwerk aan. ,,We geloven dat de theoretische basis een praktische toepassing moet krijgen, met als doel verwondering en ontdekking te stimuleren”, aldus Friso Boode, teamleider Havotop. Binnen het keuzeprogramma kunnen leerlingen – afhankelijk van hun interesses, sterke punten, ontwikkelpunten en ambities – vakken kiezen die passen bij het gekozen profiel.

Open Huis
Leerlingen die vanaf volgend jaar naar de bovenbouw van de havo gaan, zijn op woensdag 7 februari van 19.00-21.00 uur van harte welkom bij het Open Huis van de Havotop, Minnertshof 17 in Burgum.