Vertrouwenspersoon op de HAVOtopIedere school heeft een vertrouwenspersoon, zo ook de HAVOtop. Een vertrouwenspersoon is iemand bij wie je terecht kunt om te praten over problemen die je hebt, die je niet met anderen kunt of wilt bespreken. De vertrouwenspersoon luistert naar je, geeft je advies, kan voor je bemiddelen of eventueel zorgen voor doorverwijzing naar het zorgteam (ZAT).

Wanneer ga je naar een vertrouwenspersoon in plaats van je mentor? Je mentor is er om je te begeleiden bij jouw leerproces en welbevinden. Als er bijv. thuis problemen spelen die jouw leren in de weg staan, of het lukt je niet om goede cijfers te halen, dan stap je naar je mentor. Mocht je problemen hebben die verder gaan, of die je niet kunt/wilt delen met je mentor, dan kun je naar de vertrouwenspersoon stappen. Ook wanneer je het prettiger vindt om met een onafhankelijk iemand te spreken over jouw problemen, dan kun je naar de vertrouwenspersoon.

Hij/zij biedt een luisterend oor, advies en onderneemt pas stappen wanneer jij dat goed vindt. Kortom: hij/zij is er voor jou. Op onze school zijn mevrouw Knol en de heer Roorda de vertrouwenspersonen. Je kunt mevrouw Knol vinden in lokaal 12, meneer Roorda bij lo, of een afspraak maken via de mail (a.knol@havotop.nl of n.roorda@havotop.nl).